Waarom een nieuwe kerk?

Zelfstandige gemeenteWij willen graag mensen in de Schilderswijk iets van het goede nieuws van Jezus laten zien – en tegelijk een geestelijk onderdak bieden. In de binnenstad van Den Haag is het aantal mensen dat een kerk bezoekt heel laag. Wij vinden het belangrijk dat de kerk in deze wijk aanwezig is. We kunnen heel erg ons best doen om mensen, die geloven, onder te brengen in bestaande kerken. Maar toch zullen veel mensen zich in een bestaande kerk vreemden blijven voelen, omdat een bestaande kerk toch ‘anders’ is. Veel beter vinden wij het om een kerk te zijn die in en voor en van de wijk is. Vanuit de kerk in de wijk willen wij het goede zoeken voor de binnenstad van Den Haag.

Inmiddels is de kerk niet meer ‘nieuw’. Maar na tien jaar blijven we zoeken naar nieuwe manieren om kerk te zijn en te blijven voor de wijk, die mensen van verschillende afkomst en verschillende levens altijd welkom heet.