Ons verhaal

Onze kerkDe Havenkerk is in 2005 gesticht, na voorbereidend werk door de Nederlands Gereformeerde Kerken van Den Haag en Rijswijk. Eigenlijk is de Havenkerk ontstaan vanuit Stichting De Haven (vandaar de naam), een christelijke organisatie die hulp biedt aan prostituees in Den Haag. Vanuit het pastoraal centrum van Stichting De Haven zijn ook contacten gelegd met buurtbewoners. Een klein gespreksgroepje over geloof in God vormde de basis van de kerk.

In oktober 2015 bestond De Havenkerk 10 jaar! In die tijd zijn we uitgegroeid tot een gemeenschap van meer dan 100 mensen uit de Schilderswijk en daarbuiten. Mensen met verschillende achtergronden ontmoeten elkaar in de kerk, bij de maaltijd of bij een kop koffie.

Sinds enkele jaren zijn een paar mensen vanuit de Havenkerk bezig om in de Rivierenbuurt een nieuwe gemeenschap te stichten, het Havenlicht.